Двоен разстрел и самоубийство в Пазарджишко

Двойно убийство с последвало самоубийство в село Черногорово разследват криминалисти от областната дирекция на МВР в Пазарджик, под надзора на Окръжната прокуратура. Това съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Той уточни, че сигнал за случилото се е получен тази сутрин на телефон 112. Пристигайки на мястото екипите на полицията и „Спешна помощ“ са установили безжизнените тела на мъж и жена на 71 години, както и на 45-годишната им дъщеря. По първоначално събраните данни се касае за двойно убийство, което е последвано със самоубийството на извършителя, посочи още Стоянов.

На мястото се извършва оглед от дежурна група, съставена от разследващи полицаи, криминалисти, експерти, съдебен лекар и полицейски инспектори.

„Махай се оттук“. Това били последните думи на 71-годишния Стефан Дивеков, с прякор Хищника, към зет му, преди да дръпне спусъка на ловната си пушка и да застреля втората си жена Невена и дъщеря си Милка. Това разказа свидетел на кървавата трагедия.

„Беше като обезумял. Ние пиехме кафе в отсрещното барче, когато видяхме, че спря кола пред къщата на Дивекови и от нея излезе една от дъщерите му от първия брак и мъжът й. Нещо поговориха и Стефан кресна на мъжа да си тръгват, дори го напсува и влезе обратно в къщата. След това чухме два изстрела. Съседка отиде да види какво става, дойде разтреперана при мъжете в кафенето и им каза, че Хищника е застрелял дъщеря си“, допълва жена от селото.

След това хората отвън чули още два изстрела – с третия всъщност той е отнел живота на втората си съпруга и след това се е самоубил.

„Не е конфликтен, от време на време си попийваше, ама дали тази сутрин е бил в такова състояние, не знам“, недоумява съседка на семейството. Трагедията е станала някъде след 9,30 ч. По непотвърдена информация между тримата е възникнал семеен скандал и най-вероятно дъщерята е заела страната на майка си, което е вбесило бащата.

„Много ме тормозят Невена и Милка“, оплаквал се на по-големите си дъщери 71-годишният Стефан. На 5 август т.г. празнували юбилей на едната дъщеря от първия брак и тогава Дивеков къде на шега, къде сериозно казал пред роднините си, че домашните му го ядосват.

„Тази събота трябваше да карат Милка на летището, за да пътува за Германия, тъй като тя живееше там от доста време“, споделя Иванка Б. Тя също подозира, че дъщерята го е предизвикала с нещо и той е вдигнал мерника. Иванка разказа, че Милка е имала и по-малка сестричка, която е починала на 12-годишна възраст от тумор в главата.

„Беше кротък и услужлив човек, ловец“, коментира пред 24 часа кметът на село Черногорово Димитър Вринчев. Той припомни, че преди време Стефан Дивеков е намерил портфейл с пари, който бил на сираче, и го е предал в кметството.

По случая се води досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

Четете още

Избор на редактора