Двойният убиец от Лозен признал и за трета жертва

Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия за извършеното в землището на с. Лозен двойно убийство Чавдар Бояджиев, съобщи на брифинг в Съдебната палата Христо Кръстев- зам.-градски прокурор на София. Мярката на обвиняемия ще се гледа в понеделник от Софийски градски съд.

Разследването продължава. Досъдебното производство е образувано на 4 август по неотложност за двойно убийство, за което се предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без замяна или затвор от 15 до 20 години.

При извършен оглед и претърсване в Бургас у Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител. У него са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняеми има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, Което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие.

Заместник главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че първата жертва е ученичка на 18 г. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство – мъж на 27 г.

34-годишният Чавдар признал и за убийството и друга жертва. При разпита си той разказал, че дължал 10 хил. лв. на 27-годишния мъж. Обещал, че ще му ги върне, след като получи пратка наркотици от морето. Заподозреният за двойното убийство признал, че е убил приятелката си и поискал още 15 хил. лв. от убития мъж, за да избяга в Русия. Той отказал и след скарване е прострелян смъртоносно.

Четете още

Избор на редактора