Демерджиев: Гешев реагира чак, когато му посегнаха

Аз отдавна съм апелирал към прокуратурата и специално към Иван Гешев да си отварят очите за това, което става в държавата. Ако г-н Гешев е прогледнал към днешна дата, това е радостно. Това каза пред журналисти в Елхово служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира изявлението от сутринта на главния прокурор. В него Иван Гешев спомена, че е време да бъде изметен политическият боклук, като намекна, че политиците са се обединили с олигарсите в ограбването на държавата.

Министърът допълни, че думите на Гешев не будят възторг, тъй като прокуратурата много отдавна е трябвало да започне да утвърждава върховенството на правото и да е възстановила чувството за справедливост в българските граждани. Той критикува прокуратурата, че се е въздържала да прилага закона спрямо политиците. „Разбира се, че няма върховенство на правото, когато си затваряш очите, оставяш да безчинстват определени политици и реагираш чак когато ти посегнат, за да се обърнеш срещу тях, това е закъсняла справедливост. Надявам се да се случи все пак.“

Попитан кои политици има предвид, той допълни, че говори за представителите на политическата класа, които са имали влияние през годините. „Не отричам имената, които той спомена, но към тях могат да се включат и още“, допълни Демерджиев. В изказването на Гешев единственото споменато име беше на Бойко Борисов.
„Тези дела, които седят на трупчета трябва да се отпушат. Много са делата. Аз съм ги дал всичките, по списък съм ги дал“, каза Демерджиев. Той посочи, че в този списък влиза и делото „Барселонагейт“, но и тези за източването на пари от строежа на „Хемус“.

Четете още

Избор на редактора