Денков: Няма готовност за обсъждане на имена за кабинет

„Продължаваме промяната – Демократична България“ работят върху управленска програма за правителство. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от „Продължаваме промяната“ Николай Денков. Той не отрече вероятността ПП да предложат състав на Министерски съвет.

„Нека първо да минем през обсъждане вътре в коалицията. Има и плюсове, и минуси в двата варианта. Така че има нагласа, че може и да предложим така, както беше обсъдено вчера, но няма никаква готовност в момента да се обсъждат имена. Както казах, аз не участвам в такива разговори, така че няма смисъл да ми задавате тези въпроси“.

Това, което ние ще направим, е да подготвим такава програма (управленска – б.р.) и да обсъдим с парламентарните групи. Разбира се, ще започнем с ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група, за да видим дали може да получим подкрепа, коментира Денков. И поясни, че това е програмата, която трябва да изпълнява МС.

След като бъде изготвена управленска програма на евентуален кабинет, ще бъде коментиран състав на Министерския съвет, заяви в кулоарите на парламента Даниел Лорер от ПП. Той каза още, че е много важно разговорите за управленски приоритети да се случат публично, за да се знае какво ще изпълнява правителството:

„Предстои да има програма на правителството, по която да имаме разбирателство, и тогава се надяваме, че съставът на правителство, излъчено от „Продължаваме промяната“ и „Деморатична България“ ще срещне подкрепа от колегите от ГЕРБ, а може би и от други политически сили. Разбира се, че има риск такова правителство да бъде съборено. В крайна сметка парламентът решава колко дълго ще живее и когато някой реши да събаря правителство, защото сме станали неудобни, нека да  отговори пред българската общественост защо го прави“.

Четете още

Избор на редактора