Сигнали за бомби в училища в София, Варна и Бургас

Десетки сигнали за взривни устройства в училища са подадени в София и Варна.

Около десет са сигналите в софийски училища, съобщиха за БТА от МВР. Полицията извършва действия по процедура. До момента не са намерени опасни вещества.

Във всички училища във Варна има сигнали за взривни устройства, съобщиха от областната дирекция на полицията. Служителите на реда извършват проверки.

Голям процент от бургаските училища затвориха врати днес заради получено на служебните електронни пощи еднотипно текстово съобщение за поставено самоделно взривно устройство. До момента над петнайсет са бургаските учебни заведения, които са установили заплашителния имейл в пощите си.

От чужбина вероятно е изпратен имейла с бомбената заплаха получена днес в десетки училища в цялата страна. Текстът е на български, но вероятно е преведен с помощта на интернет преводач.

До момента експертите са проследили АйПи адреса на изпращача като е установено, че той не е български. До момента са засегнати поне 16 училища в София и десетки във Варна и Бургас.

От МВР уточниха че занятията в училищата се прекратяват или не по преценка на съответните директори. На много места у нас полицията вече е приключила с претърсването на помещенията и до момента няма открити съмнителни вещи. В канала си в Телеграм организацията изпратила имейлите прокламира омраза срещу човечеството и децата. На профилната снимка е публикуван маскиран мъж с автоматично оръжие.

Четете още

Избор на редактора