Джордж Клуни измести Бай Иван, Джулия Робъртс – Спаска

Комедията с Джордж Клуни и Джулия Робъртс „Билет до рая“ се харесва най-много на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Опитът на разведени родители да провалят сватбата на дъщеря си с момче от остров Бали, Индонезия, е гледан вече от 16 912 зрители и отчита 194 246 лева приходи от билетите, съобщи БТА.

На втора позиция е „Бай Иван 2“. Новите неприятности, в които попадат Иван и Спаска по време на романтичната изненада за годишнината им, са гледани вече от 51 479 зрители и имат 483 193 лева за десетте дни в кината. Трето място в топ 10 е за другата премиера – анимацията „Меко казано“, създадена по приказката на Валери Петров от 1979 година – 2580 зрители.

На четвърта позиция е анимацията „DC Лигата на супер-любимците“. Пета позиция сред най-гледаните филми е за екшъна „Убийствен влак“ с Брад Пит в главната роля. На шесто място е анимацията „Миньоните 2“, която е трети месец сред най-гледаните филми в кината.

Седма позиция е за романтичната драма „Където пеят раците“ по едноименния роман на Дилия Оуенс от 2018 година. Осма позиция е за норвежката анимация „Капитан Саблезъб и магическия диамант“.

На девето място е новата IMAX-версия на „Извънземното“ на Стивън Спилбърг, прожектиран за пръв път в България през 1988 година – шест години след световната му премиера. Десети е българският „В сърцето на машината“, който вече почти седем месеца е в кината.

Четете още

Избор на редактора