Джошуа срещу Франклин в битка за завръщане

Британският боец ​​в тежка категория Антъни Джошуа ще се бие с Джърмейн Франклин на 1 април в O2 Arena в Лондон, съобщи BBC.

33-годишният Джошуа, който загуби последователни битки от световния шампион Александър Усик, ще търси първа победа след победата над нашия Кубрат Пулев през 2020 г.

29-годишния американец Франклин беше победен по точки от британеца Дилиан Уайт през ноември, отбелязвайки първа загуба от 22 битки.

„Очаквам с нетърпение да се върна на ринга, каза Джошуа. – Психически и физически се чувствам готов. Искам да направя шоу и да впечатля моя треньор, тъй като той има високи стандарти. Франклин има добър стил и страхотно отношение, което показа в последните битки.“

Джошуа, двукратен световен шампион, загуби със съдийско решение, докато се опитваше да си върне обединените титли в тежка категория от Усик през август.

Това беше третото поражение в кариерата на боеца от Уотфорд в 27 двубоя, след шокираща загуба от Анди Руис младши през 2019 г., за която той по-късно си отмъсти.

Франклин каза: „Готов съм да покажа на света защо е време да заема мястото си на върха в тежката категория. Джошуа имаше своето време. Сега е моето време да шокирам света.“

Четете още

Избор на редактора