И Арсенал се издъни у дома, интригата за титлата остава

Арсенал загуби с 0:2 пред собствена публика срещу Астън Вила в мач от 33-ия кръг от Висшата английска лига.

Отборът от Северен Лондон подложи гостите от Бирмингам на сериозен натиск, но „лъвовете“ издържаха в трудните мигове в дебютните минути на двубоя.

На два пъти гредите помогнаха на лондончани да не допуснат попадение. В 39-ата минута Оли Уоткинс се възползва от груба грешка в защитата на домакините, напредна и шутира, но топката се отби в страничната греда и излезе в аут.

Секунди по-късно Арсенал можеше да поведе, но вратарят Емилиано Мартинес спаси с крак удар от съвсем близо на Леандро Тросар.

След почивката Астън Вила умело се справи с опитите за атаки на „артилеристите“, а в 62-ата минута Юри Тилеманс стреля силно към вратата, пазена от Давид Рая, но топката последователно се отби в горната греда и в страничния стълб и отново не влезе зад голлинията.

Стабилната играна Астън Вила даде резултат в 84-ата минута, когато Люка Дин центрира успоредно на голлинията и Леон Бейли отблизо откри резултата.

Само три минути след това Астън Вила направи бърза контра и Оли Уоткинс хладнокръвно се разписа за 2:0, преодолявайки Давид Рая.

Арсенал има 71 точки на второто място в класирането до момента. „Артилеристите“ бяха с в серия от девет победи и едно равенство в последните си десет двубоя.

Лидерът и шампион от миналата година Манчестър Сити е със 73 точки, докато Астън Вила има 63 пункта на четвърта позиция, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора