Джулая изгря на скалите в Шабла точно в 5.27

Юлското слънце изгря и тази година в каварненското село Камен бряг под звуците на емблематичната песен на „Uriah Heep“ от 1971 г. – „July Morning“.

Изгревът бе посрещнат на скалите в местността „Огънчето“ от безброй ентусиасти, решили да преживеят докосването на първите юлски лъчи. Часовете преди изгрева бяха озвучени с най-големите хитове на „Рейнбоу“, изпълнени от Рони Ромеро и момчетата от „John Steel“. С първите лъчи на слънцето всички запяха вечната класика – песента „July morning“ на „Uriah Heep“.

Купонът започна още преди полунощ с музикален маратон, който продължи до 6 часа сутринта. Първи на сцената в петъчната вечер се качиха младите варненски таланти от група „GASP“, последвани от неостаряващите „Замунда банана бенд“, „Северозападняците“ и Джени Джо от „Гласът на България“. В духа на рока, градуса на настроението бе вдигнат от Павлин Манев и неговите „Lady Evil“.

Две вечери рок по случай Джулай морнинг има край Шабла. Традиционното посрещане на първото юлско утро беше в 5,27 часа на къмпинг „Добруджа“.

В програмата тази нощ са включени вечните български рок хитове, които ще бъдат изпълнени от групите Конкурент, Headmaster, Rockfire, Red house и домакините от Фара бенд.

„Тази година стават 20 години, откакто за първи път Джон Лоутън, вокалисът на „Uriah Heep“, изпя за първи път на Камен бряг песента химн на лятото“, каза в Шабла бишвият кмет на Каварна Цонко Цонев, по чиято инициатива Камен бряг стана култово място за посрещане на изгрева на 1 юли.

Четете още

Избор на редактора