Димитров и Хуркач загубиха на двойки в Монте Карло

Григор Димитров изигра първия си мач на червени кортове за сезона. На Мастърс 1000 турнира в Монте Карло той и полякът Хуберт Хуркач загубиха на двойки.

Те отстъпиха на братята Петрос и Стефанос Циципас от Гърция с 6:7(3), 7:6(4), 5-10.

В първата част нямаше точки за пробив и закономерно се стигна до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 3:3 точки. След форхенд на Димитров в мрежата гръцките братя поведоха с 6:3 и Стефанос затвори сета при първата възможност с мощен сервис.

Двойна грешка на Хуркач доведе до пробив за 0:2 в следващата част. Българинът и полякът върнаха брейка при 2:3.В 11-ия гейм Димитров и Хуркач имаха две точки за пробив и реализираха втората за 6:5. Веднага след това Григор сервираше за изравняване на частите. Гърците стигнаха до две точки за връщане на брейка и след двойна грешка на българина се стигна до нов тайбрек. В него Димитров и Хуркач поведоха с 4:0, а смяната на половините дойде при 5:1. Те стигнаха до два сетбола при 6:4 и Григор затвори частта с гръмотевичен смаш, бурно аплодиран от многобройните българи на трибуните.

Последва мач тайбрека за определяна на победителя. Братята Циципас поведоха с 9-5 точки в него и реализираха първия мачбол, след като топката на Димитров от форхенд спря в мрежата.

Във вторник Григор Димитров започва участието си и на единично. Той ще играе от 12 часа наше време срещу американския левичар Бен Шелтън, съобщава БНР.

Четете още

Избор на редактора