Динко от Ямбол с обвинение за тартор на престъпна група

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, С. К. и Г. Г. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е структурно обособена, а ръководител е Вълев. Тя е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната. Организираната престъпна група е действала за времето от м. октомври 2021 година до 16.04.2024 година – престъпление по чл.321, ал.3, т.2 от НК. Това съобщиха от държавното обвинение.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено – престъпления по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Спрямо С. К. и Г. Г. обвиненията са предявени. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динков Вълев, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.

Четете още

Избор на редактора