Доживот за набожна жена, разбила главата с гира, душила и горила Божан

Осъдиха на доживот пловдивчанката Красимира Лалева, която на 21 октомври 2021 година разби с гира главата приятеля си Божан Иванов, след това го душила и накрая му надянала найлонова торба на главата, за да не може да диша. После горила тялото му, за да заличи следите.

Той се казвал Божан, а тя била много набожна.

Тежкото наказание беше произнесено в Окръжния съд във втория по големина град. Осъдената била много изненадана от присъдата. „Аз също бях изненадан и вече съм внесъл жалба срещу съдебното решение“, обясни за „24 часа“ адвокатът й Георги Василев.

37-годишната Красимира и 7 години по-младият Божан се запознали през 2019 г. На два пъти се събирали да живеят заедно, после се разделяли, тя постъпила за кратко в манастира в Куклен и потърсила младежа отново, когато излязла от там.

Жената не работела от години и имала нужда някой да се грижи за нея. Загубила майка си, когато била на 10, била страшно привързана към баща си, за когото се грижела до смъртта му. Кончината му я съсипала. Споменаването на баща й беше единственият момент, в който в съдебната зала в очите на Красимира избиха сълзи.

Иначе тя слушаше спокойно описанието на свършеното от нея, което не се изчерпва с удара с гирата и душенето. Тя опитала да изгори тялото на Божан в банята и когато съседи й звъннали да я питат откъде идва пушекът във входа, обяснила, че по невнимание е запалила кърпа.

Изтрила чатовете им от телефона на Божан и хвърлила апарата в шахта, а после се отървала и от дрехите му, които поставила в различни контейнери за смет.

След това почистила основно апартамента. „Още го преживявам. Дълбоко и искрено съжалявам. Господ ми е свидетел, че не съм искала да стане така“, каза Красимира пред съда.

Неин съученик я описва като „натрапчиво набожна“ и вероятно това е причината след свършеното тя да се обади на отец Виктор от църквата „Света Марина“.

Разказала му какво е направила и той й обяснил, че трябва да се обадят в полицията. Тя не се възпротивила и след задържането си направила пълни самопризнания.

Жената отказа да каже какво я е накарало да нападне Божан, но според адвокатите тя го ревнувала, макар често да му натяквала, че е от ромски произход, и да му казвала, че я е гнус от него.

В конкретния ден била провокирана от изявлението на Божан, че си е намерил по-млада и по-хубава приятелка, и от думите му: „Какво ще спортуваш с тези малки гърди?“, когато я видял да взима гира от терасата.

Може ли тези думи да отприщят агресия и да дадат сили на сравнително дребната и слаба Красимира да причини последвалото на доста по-силния физически Божан, ще стане ясно, ако тя наруши мълчанието си пред следващата инстанция.

Четете още

Избор на редактора