Симпатизанти на ВМРО блокират дома на премиера, той ги финтира

Евродепутатът Ангел Джамбазки и над 20 симпатизанти на ВМРО обсадиха сградата на ул. „Цар Иван Шишман“, в която живее премиерът Кирил Петков. Те искат да получат отговори от него на наболели въпроси.

„Чакаме министър-председателя , за да го попитаме за неговата позиция и да му кажем за пореден път, че искаме неговата оставка“, заяви Джамбазки.

От ВМРО не приемат каквото и да е отстъпление по темата за Северна Македония и отстъпление от българския национален интерес.

„Искам каквото и да има като предложение да бъде разгледано в открито заседание и българското общество да бъде запознато с него. В момента обаче виждам отлагане на комисията по външна политика. В предложението виждам изключително слабата гаранция в изтеклите текстове. Аз лично не съм виждал нещо официално написано“, каза още евродепутатът.

„В момента виждаме отлагане, губене на време, тактически ходове с оглед вота на недоверие. Това, че не се разглежда и показва предложението ми говори, че г-н Петков се страхува да го внесе, защото се страхува от ескалация преди вота“, смята Ангел Джамбазки.

Малко след 8 ч стана ясно, че премиерът най-вероятно вече е излязъл на работа през вътрешен двор на кооперацията си, докато агитката на ВМРО държи блокиран тротоара пред сградата

Четете още

Избор на редактора