ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие. Бившите от ИТН – против

Депутатите от ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството. Вотът е за провал във финансовата и икономическата политика на управляващите.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че от Движението ще подкрепят вота на недоверие, тъй като смятат, че настоящият кабинет е най-лошото правителство, което България е имала през последните 30 години. Той направи и уговорка, че подкрепата за вота не означава, че ДПС няма да е за промени в бюджета.

„Ще го подкрепим с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима за страната – каза Карадайъ. – Ние дадохме оценката си за това правителство, че е най-лошото в историята на България през последните 30 години. От друга страна мотивите на ГЕРБ са основателни и ще дадем своя принос и аргументи в зала, когато се разглежда вота. В тези кризисни времена трябва да бъдем загрижени за българските граждани, пенсионерите, сигурността и преодоляването на кризите в страната. Затова най-важното за нас е това правителство да си отиде, което не означава, че няма да се направят промени в държавното осигуряване и бюджета“.

„Това правителство трябва да си ходи, то е вредно, некомпетентно и изключително некадърно, и уврежда българския национален интерес“, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

От „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ определиха като безотговорно създаването на политическа несигурност в държавата точно сега.

Петимата отцепили се от парламентарната група на „Има такъв народ“ – Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Деян Петков, официално станаха независими депутати. Процедурата не се гласува, достатъчно е да са подали заявление. Независимите гласуваха „против“ вота – като народните представители от вече тройната коалиция („Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“).

Четете още

Избор на редактора