ДПС не участва, но няма да пречи за кабинет

ДПС не участва в кабинет, не го обсъжда, но няма да пречи на съставянето му, стана ясно днес в парламента.

„Не сме обсъждали кабинет и ние не участваме в кабинет и в разговорите за кабинет. За реформи в конституцията говорихме“, това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Имаме съгласие, че и по същество, а и като реализация, реформите в конституцията ще ги обсъждаме. Като бяхме потърсени за подкрепа на конституционните реформи, които ние сме ги предложили преди една година и половина, но за да се реализират се изисква време и парламентарно време“, обясни Карадайъ.

За да постигнат желаните реформи, той обеща ДПС да не пречи да се състави кабинет. Не посочи дали ще подкрепят или ще гласуват „въздържал се“, когато правителството на Денков и Габриел бъде внесено за вот в зала.

За срещата той разказа, че първо обсъдили „полето на разговори и темите, по които могат да си говорят“. Не даде подробности какви точно промени в конституцията са обсъждали.

В сряда той остро коментира намеренията за кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като ги нарече „почерпени рамбовци“. Обвини и ПП, че не се занимават с проблемите на хората и кризите, а с това как да заличат опонентите си.

„Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет рамбовци няма да има. Надявам се, но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет“, каза Карадайъ.

Четете още

Избор на редактора