Дрогиран шофьор без книжка хванат с емигранти

Полицията е задържала тази сутрин неправоспособен и дрогиран шофьор, който е превозвал нелегални мигранти по АМ „Тракия“, съобщи БНР.

Водачът е отказал да спре на полицейски сигнал край Ихтиман в посока София и е започнало преследване. Той е арестуван на влизане в столицата. В колата  са открити 10 нелегални мигранти от Афганистан.

Провеждат се процесуално-следствени действия. Изяснява се как мигрантите са стигнали от границата с Турция до тук. Вероятно става въпрос за познатата схема – прескачане със стълба на граничната стена, след което са натоварени в автомобил и докарани до София.

„Нашата задача е да спрем вторичните придвижвания на територията на страната. Първата ни задача е да спрем мигрантите на границата. Но 110 км от граничната линия не е технически обезпечена. Представители на ЕК ще помогнат изключително бързо за това обезпечение, да се набавят автомобили и да се попълни щата на „Гранична полиция“, който е намален с 2000 души за последните 10 години. Да спрем мигрантите още на границата“, заяви днес служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Четете още

Избор на редактора