Държавата започва мащабна акция на пътя

Мащабна акция по пътищата започват МВР и още пет институции. Операцията е заради зачестилите инциденти.

Проверката се реализира под координацията на МВР съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

„Целта е да се акцентира върху поведението на водачите на МПС и собствениците и управителите на различни фирми, чиято дейност е свързана с превоз на пътниците и товари“, заяви пред БНР Мария Ботева от „Пътна полиция“.

Премиерът Николай Денков коментира пред министрите новите мерки за пътна безопасност, начертани от правителството в първите дни от работата му. Премиерът.
Всеки месец при премиера ще се провеждат съвместни срещи с МВР, МРРБ и Министерството на транспорта, за да се отчитат резултатите от мерките, които да намалят катастрофите и жертвите по пътищата.
Първата такава среща с институциите вече е проведена преди дни, а мерките няма да са кампанийни, а постоянни.
„Това е специално внимание за ремонт на тези участъци от пътищата, които са рискови. Регулярни мерки по отношение на безопасното каране, промяна в подхода към обучение на водачите на превозни средства, изобщо на обществото“ – каза премиерът и похвали бързите действия на МВР и започналите от днес съвместни проверки на пътя от екипи чрез различни институции.

Четете още

Избор на редактора