Дядо продаде внучката си за 6000 евро, после размисли и плати с живота си

Убийството на 46-годишен мъж в село Дросеро край Ксанти в Гърция доведе до отмъщение между две ромски семейства, след което къщите на убиеца и брат му бяха ограбени и опожарени в понеделник вечерта, съобщава makfax.

Според гръцката медия Xanthipost.gr, тъй като преди това са обрали къщата на заподозрения убиец, членовете на семейството на убития подпалили къщата му и къщата на брат му и публикували кадрите от пожара в социалните мрежи.

Около полунощ в селото са пристигнали пожарникари и полиция, за да потушат пожарите. Както беше посочено, в селото е имало множество инциденти между двете семейства, а семейството на жертвата е хвърляло камъни и други предмети по къщата на убиеца.

Полицията се опита да предотврати разрастването на конфликта между семействата, а за убийството на 46-годишния мъж бяха задържани общо четирима души.

Според местни медии убийството е станало в неделя, 19 март, когато четирима мъже, баща с двама сина и зет, нахлули в къщата на жертвата заради сбиване за млада жена.

Според местните медии 46-годишният мъж, който бил дядо на 15-годишното момиче, развалил договора да продаде внучката си като булка на сина на убиеца (17). Според статиите той е продал внучката си за 6000 евро.

Няколко седмици след годежа на двамата непълнолетни дядото размислил и прибрал внучката си, но не върнал парите, които получил за нея. Придружен от синовете и зет си, заподозреният нахлул в къщата му, влязъл в стаята, където дядото спял със съпругата си, сина си и четирима си непълнолетни внуци и го прострелял пет пъти в корема, съобщават медиите.

Четете още

Избор на редактора