Елеонора Иванова с приза на фондация „Стоян Камбарев“

Елеонора Иванова е тазгодишният носител на наградата за млади творци на фондация „Стоян Камбарев“. Призът й бе връчен снощи от президента Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова-Плевнелиева.

Ние всички сме убедени, че животът има смисъл с това, което си дал, а не с това, което си взел. Дадохте и на нас криле на младостта и на радостта, каза Плевнелиев, като допълни, че преди шест години на церемония на наградите „Стоян Камбарев“ се е запознал със съпругата си Деси Банова-Плевнелиева.

Елеонора Иванова получи бронзова статуетка от художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв. „Благодаря за шанса, смятам да го грабна“, каза тя.

Почетният председател Петър Стоянов поздрави присъстващите с видеообръщение. „Бих искал да кажа нещо много лично – горд съм, че съм един от учредителите на фондация „Стоян Камбарев“, защото фондацията не просто помага, тя вече променя съдби на млади хора“, коментира той.

Сто и двадесет са лауреатите на фондацията в 14-годишната й история.

„Изключително се вълнувам всеки път, когато заставам пред вас. Това не са обикновени награди. Това са награди за дух, награди за полет, носещи името на един необикновен човек и изключителна личност Стоян Камбарев“, каза Деси Тенекеджиева, председател на управителния съвет на фондация „Стоян Камбарев“.

Номинирани за наградата на фондация „Стоян Камбарев“ бяха още първият български бандонеонист Стоян Караиванов, художникът Думисани Карамански, поетесата Лилия Йовнова и актьорът Петър Байков.

Четете още

Избор на редактора