Елитна биатлонистка арестувана за кражба

Френската шампионка в биатлона Жулия Симон бе задържана във вторник от полицията в Албервил, тъй като срещу нея има подадена жалба за кражба чрез кредитна карта и злоупотреба със сила, съобщава регионалният вестник „Льо Дофине Либере“, цитиран от БТА. Симон трябва да дава показания пред жандармерията.

Двукратната световна шампионка, олимпийска вицешампионка и носителка на Световна купа миналия сезон е задържана заради жалба, подадена срещу нея от сътборничката й Жюстин Бреза-Буше миналия януари. Тя я обвинява, че е правила покупки с картата й, без нейно знание, по време лагер в Норвегия миналата година. Срещу Симон има и втора жалба, подадена от член на националния отбор на Франция по биатлон.

Жулия Симон отрича всички обвинения и пледира, че е невинна, като на свой ред е подала жалба срещу обвинителите. В случай, че се докаже вината й, Симон може да бъде осъдена до 5 години затвор и 375 хиляди евро глоба.

Симон е арестувана след първия лагер на тима на Франция преди старта на новия сезон. Състезанията за Световната купа по биатлон трябва да започнат в шведския център Йостерсунд на 25 ноември.

Четете още

Избор на редактора