Енергиен експерт заряза Слави

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ продължава да се разпада. Поредният, който обяви, че напуска е досегашният енергиен експерт на партията Иван Хиновски. Самият той потвърди решението си пред БТВ.

Хиновски е бил народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание от ИТН и председател на Парламентарната комисия по енергетика и климат в 46-ото Народно събрание.

Сред мотивите за решението си Хиновски посочва, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

„Нищо от това, което обещахме на избирателите си не беше изпълнено, нито бяха направени опити за това – казва Хиновски. – Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството. Независимо от моето намерение ще продължа да работя за реформите в българската енергетика, повишаване на енергийната сигурност на страната ни и преодоляването на енергийната бедност“.

Четете още

Избор на редактора