Ето ги и трите химна на Световното (видео)

Три официални песни ще има Световното първенство по футбол, което започва на 20 ноември в Катар. Те са в различни жанрове и на различни езици, учочняват организаторите.

Последният официален химн има привкус на Обединените арабски емирства.

Издаден миналата седмица, „Освети небето“ (Light the Sky) е с участието на певицата от емирско-йеменски произход Балджис и е продуциран от RedOne , мароканско-шведски продуцент, носител на награда Грами, който живее в Дубай.

Като изпълнителен директор на развлеченията на турнира, RedOne — с истинско име Надир Каят, е отговорен и за трите официални песни, пуснати досега, съобщава thenationalnews.

Еклектичните песни са на различни езици, вариращи от английски и арабски до френски и испански, като всички те отразяват вълнението и общия дух, който Световната купа в Катар се надява да вдъхнови, когато стртира на 20 ноември.

Тук можете да видите и чуете и трите химна:

Освети небето (Light the Sky)

Най-новата песен е еуфоричен денс поп, в който RedOne се специализира.

„Освети небето“ има за цел да създаде атмосфера на парти и предлага лесен за пеене припев, подходящ за стадиони, пълни с фенове.

Балджис ни насърчава да купонясваме „като VIP“, иракската певица Рама Риад ни призовава „да отворим сърцата си и да оставим любовта ни да се движи свободно“, докато Нора Фатехи от Мароко се позовава на астронома от 16-ти век Галилей, когато ни насърчава да се стремим към звездите.

Настроенията на Световното първенство наистина влизат в действие в придружаващото видео , включващо триото, изпълняващо песента пред стадион Лусаил.

По-добре заедно („Hayya Hayya“)

Издаден през април, първият химн на Световното първенство е прекрасна смесица от стилове и култури.

Катарската певица Айша си партнира с нигерийската афро-поп звезда Давидо и американския певец Тринидад Кардона за тази прохладна ода за единството.

Повече от възбуждащия припев, Hayya Hayya (По-добре заедно) има мелодията, която ще остане в главите ни по време на турнира.

Музикалното видео съдържа и силен местен привкус със сцени, заснети в пустинята на Катар и в Доха.

 Архбо (Аrhbo)

Издаден през август, това парче е още една ловка смесица от култури с пуерториканската регетон звезда Озуна, която си партнира с френския хип-хоп изпълнител Джимс за тази песен, готова за клубове.

Изпята на испански, френски и английски, като включва завладяваща арабска вокална линия в припева, тази песен е за изграждане на мостове и загърбване на различията.

Независимо дали се чува на стадион или в клуб, Aрхбо е победител.

Четете още

Избор на редактора