Ето я Мария Воронцова – дъщерята на Путин

Изненадващо в руското общественото пространство се появи Мария Воронцова, голямата дъщеря на Владимир Путин.

Главният редактор на радио “Эхо Москвы“ публикува в личния си блог нейни снимки. На тях Мария Воронцова е в елегантен гълъбовосин костюм и сиви мокасини.

Външният вид на красивата блондинка допълват изящна брошка и обеци с бисери. „Мария Воронцова, голямата дъщеря на президента, говори на Женски форум в Санкт Петербург“, гласи текстът на снимката с автор Алексей Венедиктов.

Владимир Путин мрази да се разпространява информация около семейството му и личния живот на дъщерите му – Мария Воронцова и Катерина Тихонова.

„Животът на щерките ми е нормален – искам да го подчертая. И това много ме радва. Те са умни, възпитани момичета, много сдържани, но с чувство за собствено достойнство“ казва за тях държавният глава на Русия, но преди 10 години. Оттогава официално не е коментирал живота им.“

Мария и Катерина могат да се похвалят с блестящо образование. Тихонова е кандидат на физико-математическите науки, нейното основно занимание бе създаването на Научно-техническия център на Московския държавен университет, където работи.

А Воронцова е водещ научен сътрудник в Националния медицински изследователски институт по ендокринология и член на президиума на Руската научна асоциация.

По време на форума Мария Воронцова е модератор в панела „Изучаване на ДНК като начин да опознаеш себе си“.

„Нашите гени не са панацея…, нито световното зло…Генетиката като мощен…инструмент ще ни помогне да подходим по-осъзнато към своето здраве, а и към здравето на нашите бъдещи деца“, казва тя в лекцията си.

Четете още

Избор на редактора