Завера в Порто Елеа: Заплаха или добре оплетена кошница

В началото на юни президентът Румен Радев е бил на посещение в Атон (Гърция). По същото време на съседния ръкав на Халкидики – Ситония е имало важна среща. Знаел ли е държавният глава за нея? Има ли връзка между назначенията му в сектор „Енергетика“, на Весела Лечева за служебен министър на спорта и посланик Елеонора Митрофанова?

Отговори на това дават от BIRD.BG в свое разследване.

Докато президентът е в Света Гора (б.р. 4-5 юли), на съседния ръкав Ситония се провежда една важна среща. Руският посланик Митрофанова и български политици от БСП се срещат в луксозния къмпинг Порто Елеа, който е собственост на брата и на сина на министъра на спорта Весела Лечева, чрез фирмата M.V.P. HOLIDAYS – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ. Имената на тези политици се знаят от ДАНС и за срещата е докладвано на президента и на премиера като заплаха за националната сигурност. БРРД също разполага с имената им.

Връзката между тази среща и назначенията на Румен Радев в сектора „Енергетика“, а и на самата Лечева като министър, също е очевидна. Явно още тогава, над 2 седмици преди Кирил Петков да сдаде влатта, е започнало подреждането на фигурите.

Четете още

Избор на редактора