Задържаха доведен брат на убиеца Семерджиев. С алкохол и дрога на волана.

Доведен брат на шофьора-убиец Георги Семерджиев е задържан в столично районно управление, съобщи Нова телевизия. Той е заловен с наркотици плюс 2,3 промила алкохол в кръвта при мащабната акция срещу пияни и дрогирани шофьори. От СДВР разпространиха информация за подобно задържане, без да уточняват дали задържаният има роднинска връзка със Семерджиев.

Акцията беше обявена в четвъртък следобед от премиера в оставка Кирил Петков след съвещание с вътрешния министър Бойко Рашков и главния секретар на МВР. Властта поде поредната война с шофьорите рецидивисти и агресията на пътя, особено под влиянието на наркотици и алкохол.

Повод за спецакцията за „безопасност на движението по пътищата“ стана жестоката катастрофа от вторник вечерта, при която загинаха две млади жени в София.

Шофьорът на джипа-убиец – Георги Семерджиев, е рецидивист на пътя с над 50 нарушения. В момента се разследва се връзката му с полицайката Симона Радева, за която се смята, че му е оказала съдействие да избяга и да се укрие.

Четете още

Избор на редактора