Запознайте се с Нова, кучето на британския премиер

Кучето на британския премиер Риши Сунак – Нова, направи дебюта си пред Даунинг стрийт 10 като първо куче.

Лисичият червен лабрадор ретривър е на 17 месеца и беше осиновен от Сунак и съпругата му Акшата Мурти , след като дъщерите им се срещнаха със спасителя на бившия премиер Борис Джонсън – Джак Ръсел, Дилин.

Сунак осинови кученцето през юни 2021 г. и сподели първата й снимка с надпис „Запознайте се с Нова“.

Първата официална изява на Нова беше благотворителна.

Сунак и Мурти позираха пред резиденцията си, за да купят макове и нашийник за кучета от членове на Кралския британски легион преди Деня на възпоменанието. Денят е признат в страните от Британската общност и възпоменава членовете на въоръжените сили, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Нова не за първи път живее на известната лондонска улица. Когато Сунак беше министър на финансите, семейството живееше на номер 11.

Сунак често публикува снимки на семейния домашен любимец в офиса си, като веднъж се пошегува в Twitter, че не намира британската икономика за интересна, докато той споделя снимка, на която тя седи до него и преглежда документи през октомври миналата година.

Сунак не е първият британски премиер, който мести домашно куче на Даунинг Стрийт 10.

Джонсън имаше Дилин, къс Джак Ръсел, който бившият премиер и съпругата му Кари Джонсън осиновиха от благотворителната организация Приятели на животните Уелс.

Сър Уинстън Чърчил премества кучето си Руфъс на Даунинг Стрийт 10 през 40-те години на миналия век. Кучето е прегазено през 1947 г. и заменено от Руфъс II.

Четете още

Избор на редактора