Крум Зарков поиска спешна смяна на Корнелия Нинова

Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменена лидерката Корнелия Нинова.

Предложението той направи в остро критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през 6-те месеца на правителството в оставка.

На Нинова обаче не й мигна окото и пусна изявлението на еретика покрай ушите си. На излизане от пленума тя обяви, че Националният съвет е дал висока оценка на министрите в правителството.

„Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент; и решихме да не участваме в правителство на ГЕРБ или ДПС, както и да не подкрепяме мандат за съставяне на правителство, връчен на ДПС и ГЕРБ“, добави Нинова.

„Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията“, заяви по-рано социалистът Зарков. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

„Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа“, прогнозира Зарков. „Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това“, успокои себе си и другарите си вътрешният опозиционер.

Четете още

Избор на редактора