Затварят пътища край Велинград заради Tour de France

Ограничения на движението край Велинград ще има днес до късния следобед заради колоездачната обиколка на етап България от Tour de France. Трафикът ще бъде пренасочван от екипи на „Пътна полиция“ по обходни маршрути.

От 08.00ч. до около 14.00ч. изцяло затворен за движение ще бъде пътя Велинград-Сърница, като водачите могат да използват обходен маршрут през гр. Сърница – гр. Доспат – гр. Батак. Екипи на полицията ще бъдат позиционирани в района на гр. Сърница, с. Юндола и в началото на дефилето Варвара-Велинград, за да подпомагат водачите с информация за състезанието и затворените пътни участъци. По време на събитието в неделя товарни автомобили над 3.5 тона ще бъдат пренасочвани за движение по пътя Белово-Юндола с цел да се избегнат задръствания по уличната мрежа на гр. Велинград.

След старта на състезанието колоездачите  ще преминат през пътната мрежа на града към изхода от Велинград по посока за гр.Сърница. От там ще поемат по пътя за гр.Сърница до разклона за село Абланица, през селата Абланица, Цветино, Горна Дъбева, Кръстава, обратно на пътя от Сърница за гр.Велинград. Групата, която участва в етапа от 57 километра се очаква да финишира във Велинград. Останалите участници в етапа от 102 километра ще направят още една обиколка по същия маршрут и се очаква да пристигнат във Велинград около 14.00ч., където ще е и финала на състезанието.

След излизането на всички участници извън рамките на града, след до 10.00ч. улиците на Велинград ще бъдат отворени за движение.

Четете още

Избор на редактора