За няколко гафа повече

Нова телевизия показа счупилия няколко плочки на Паметника на Съветската армия. Търси героика в акта, но не излиза така. Ще й се поне мъничко мъченичество да намери, но не би.

Вандалът демонстрира непоклатимо спокойствие, убеден е в правотата си. Сякаш е построил чешма, свалил котка от дърво или залепил плесница на келеш, който поругава историята. Паметникът на Съветската армия вече има ореол на място, където всеки престъпник мигновено би получил амнистия, ако отиде да счупи плочка.

Преди това някакъв млад творец, продуцент, артист и още нещо май, с лента на ръката с надпис „ходи се шибай“ на английски върху украинското знаме.  Камерата в студио го държи в кадър половин минута. После творецът нарича президента на Република България „смешник“. Красота. Псувните като новите гербове на националните знамена е новаторски подход в изкуството, също и обидата на държавни институции.

Включват Ники Дойнов от Киев, който си говори с някакъв украинец на английски. Сякаш единият народ не е дал език и писменост на другия и 1000 години по-късно другият народ връща жеста. Атлантизъм, брат!

По бТВ тече тъжен репортаж за убит украински войник. Ходил на война и през 2015 в Луганск, изрича репортерката. Чакайте бе, нали Путин почна войната? Празнувате сега една година. Каква война 2015 в Луганск? Убитият украински татко да не е убивал други украински татковци в Луганск 2015? Никой не се интересува от сираците в Луганск.

Мнението ми си е изцяло мое, никого не ангажирам с него и го споделям, за да вкарам малко плурализъм в днешния ден. Бъдете здрави!

От Фейсбук профила на автора.

Четете още

Избор на редактора