За пореден път. Пиян и дрогиран шофьор удари дете и избяга

14-годишно момче е с опасност за живота в реанимацията на Университетската болница в Стара Загора, след като дрогиран и пиян водач го удари и избяга от произшествието.

Инцидентът е станал вчера в казанлъшкото село Бузовград. Детето е било с колело на банкета край пътя, заяви на извънреден брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, предаде БНР.

Органите на реда са задържали извършителя 4 часа по-късно в дома му. 57-годишният мъж не е намалил скоростта, нито се е опитал да спре, за да избегне инцидента.

Наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев съобщи, че водачът е употребил метамфетамин. С постановление на прокуратурата той ще бъде задържан за 72 часа. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Според свидетели колата е връхлетяла момчето.То е било придружавано от други две деца, които са извадили късмет. По информация на полицията 57-годишният мъж е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат над 1.2 промила и наличие на наркотично вещество.

Четете още

Избор на редактора