Зеленски: Армията ни освободи 1888 селища, още толкова са окупирани

Украинската армия освободи от руска окупация 1888 населени места, заяви президентът Зеленски във вечерното си обръщение. Още толкова остават окупирани.

„Това означава, че в момента на бойното поле се решава съдбата на милиони хора. Милиони, които могат да бъдат спасени. Нямаме право да оставим никого в руска окупация. И в руските филтрационни лагери, в които пропаднаха хиляди. И на руска територия, където бяха депортирани стотици хиляди“, каза Зеленски.

Комисията по външна политика на американския Конгрес прие резолюци, в която действията на Русия срещу Украйна се определят като геноцид. Документът е с авторството на сенатори от Демократическата и Републиканските партии и призовава американското правителство да наложи санкции на виновните за войната руснаци по закона „Магнитски“.

Руските власти нееднократно отричат, че РФ е виновни за военни престъпления, в Москва дори наричат фалшиви новини данните за масови убийства на цивилни в украинските градове, независимо от многобройните доказателства.

Четете още

Избор на редактора