Зеленски: Благодаря на България за подкрепата

„Чест е да съм тук. Радвам се да посетя страната ви. Много е важно, че в тази морална криза в Европа, България е защитник и противник на политиката на геноцид, която Русия води срещу нос. Отношението към Русия в различните страни не е еднозначно, това е животът, на хората често им трудно да признават реалността на злото, особено, когато не са се срещнали с него. Когато няколкохиляди километри ни разделят, когато хората не могат да усетят какво са безсънни нощи и дни на безпокойство заради непрестанното нападение, руския терор, тогава е лесно да се отхвърли мисълта за извършеното от Русия. Благодаря на България за подкрепата.“

Това каза украинският президент Володимр Зеленски след срещата си с премиера акад. Николай Денков.

„На нашата земя дойдоха руски окупатори, те избиват, измъчват и отвличат украински деца. Разделят ги със семействата им и се опитват да ги научат на ненавист. Разчитаме на сътрудничеството си с България. То вече ни помогна да защитим много хора, ще продължим разговорите особено по отношение на рехабилитацията на войници в България и в обучението на медици“, каза украинският президент.

Зеленски ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. Очаква се да се срещне и с президента Румен Радев.

Четете още

Избор на редактора