Идва последният за годината ретрограден Меркурий

Последният ретрограден Меркурий за тази година ще донесе проблеми самоза някои зодии. Четири от тях ще бъдат силно ударени.

От 13 декември 2023 г. до 1 януари 2024 г. Меркурий, планетата на комуникацията, ще се движи ретроградно за последно през годината.

Този ретрограден Меркурий ще засегне най-вече Козирог, Везни, Овен и Рак.

Според астрологията ретроградното движение обикновено показва негативни нюанси. Астролозите вярват, че това може да доведе до промени в приятелствата или разногласия, неразбирателство и общи недоразумения, безпокойство и главоболие и несигурност относно работата и личните проекти.

Последният ретрограден Меркурий през 2023 г. е малко по-различен от предишните два поради факта, че се движи назад от Козирог към Стрелец. Ще насърчи големи мисли и ще събуди желание да получите признание и да постигнете нещата, които винаги сте искали. Но от друга страна, това ще ви принуди да се поддадете на изкушения, ще ви направи неспокойни. Усещането е малко неудобно, което означава, че ще трябва да преминете границите, за да преодолеете тези ограничения. Не се паникьосвайте, прегърнете промяната.

Посочването на потенциални проблеми няма да промени нищо в крайна сметка, така че избягвайте да го драматизирате. Запазването на спокойствие не само ще ви помогне като цяло, но също така ще гарантира, че можете да се справите с всякакви неочаквани промени през този период.

Тъй като планетата Меркурий управлява комуникацията във всички форми, независимо дали писмена или устна, опитайте се да обърнете повече внимание на това, което включва преговори и работа, както и планове за пътуване.

Ретроградният Меркурий също е добър момент да погледнете назад и да помислите къде инвестирате времето и енергията си. Може би сте заети с работа, която отнема време от семейството ви, или може би пренебрегвате любимото си хоби – балансът е важен по всяко време, не само този път.

Четете още

Избор на редактора