Израел започва шокираща онлайн кампания

Израел повежда ударна онлайн кампания, която е насочена предимно към европейците и включва шокиращи изображения и свидетелства за атаки, извършени от радикалното палестинско движение „Хамас“ на 7 октомври, предаде АФП.

Десетки клипове на изгорени тела, семейства на жертви, отрязъци с писъци и сирени, спасителни екипи и патолози се публикуват на официалните канали в социалните медии на израелското външно министерство и в платени кампании.

Идеята е чуждестранната публика да не забравя как ислямистите от „Хамас“ нахлуха в Израел и по данни на местните власти избиха над 1400 души, предимно цивилни, вземайки и над 230 заложници в Газа.

Онлайн кампанията има за цел и да оправдае неспирните израелски бомбардировки над Ивицата Газа оттогава, при които са убити над 8300 души, включително над 3000 деца, по данни на ръководеното от „Хамас“ здравно министерство.

Някои от видеата са графични, други саудрят директно емоциите на евентуалните зрители с изявления като „Вие правите всичко, за да защитите децата си, ни ще направим всичко, за да защитим нашите“.

„Така комуникираме през 2023 г.“, коментира пред АФП Еманюел Нахшон от израелското МВнР.

Експерти обаче предупреждават, че кампанията може да отблъсне част от аудиторията. Вече има известно оттегляне, а „Гугъл“ ограничи достъпа до до един от клиповете, а фирма за игри настоя рекламите да бъдат премахнати.

Четете още

Избор на редактора