Има сделка. Ал-Хилал се договори с ПСЖ за Неймар

Пари Сен Жермен се споразумя за продажбата на бразилския нападател Неймар на саудитския Ал-Хилал за около 90 милиона евро плюс добавки, съобщи BBC.

Трансферът зависи само попълните медицински прегледи.

Неймар, който се присъедини към ПСЖ срещу световен рекорд от 222 милиона евро през 2017 г. , беше оставен извън състава за равенството срещу Лориен в събота.

Той не е част от плановете на треньора Луис Енрике за новия сезон.

Неговото напускане също се вписва в стратегията на ПСЖ за отдалечаване от ерата на „Галактикос“ на привличане на звезди срещу големи трансферни суми и високи заплати, след като Лионел Меси напусна клуба по-рано това лято.

Смята се, че Неймар печели около 25 милиона евро годишно в ПСЖ.

Съобщава се, че той ще получава 150 милиона евро годишно в Саудитска Арабия – шест пъти повече от сумата, която печелеше във Франция.

Бразилецът изигра 173 мача за ПСЖ, като помогна на клуба да спечели 13 трофея, включително пет титли в Лига 1, както и да достигне до финала на Шампионската лига през 2020 г.

Престоят му във френската столица обаче е възпрепятстван и от редица контузии в глезена.

Бившият играч на Барселона претърпя операция през март , която го накара да пропусне остатъка от сезона и поднови тренировки едва през юли.

Той пропусна и два от мачовете на Бразилия на Световното първенство през 2022 г., след като се контузи в първата им среща в групата.

Четете още

Избор на редактора