Интер на 8 точки от титлата в Италия

Давиде Фратези вкара гол в петата минута на добавено време за победата на Интер като гост на Удинезе с 2:1 в среща от 31-ия кръг на футболното първенство на Италия.

Така Интер увеличи преднината си в Серия А до 14 точки. За тима това беше 25-и пореден мач без загуба, който го доближи до 20-а титла в Серия А. До края на сезона остават седем кръга.

Гостите доминираха със 78% притежание на топката и 23 удара към вратата на съперника в сравнение с три за Удинезе. Домакините обаче първи откриха резултата в 40-ата минута. Ударът на Лазар Самарджич от ъгъла на наказателното поле не беше силен, топката изглеждаше малко опасна, но вратарят Ян Зомер и защитникът Дензъл Дъмфрис я оставиха един на друг и тя се търкулна във вратата.

В 48-ата минута пък попадение за „нерадзурите“ беше отменено заради засада.

Интер изравни от дузпа в 55-ата минута чрез Хакан Чалханоглу. Той изпрати вратаря в грешната посока, за да вкара 10-ия си гол през кампанията.

Гостите стигнаха до успеха едва в петата минута на добавеното време, когато Фратези беше най-съобразителен да направи добавка, след като нисък удар на Лаутаро Мартинес се отби в гредата.

„Не се е случвало често да изоставаме в резултата, но реакцията на момчетата беше невероятна. Постигнахме 26 победи в 31 мача. Страхотно представяне. Има перфектна хармония в нашия отбор, всички си помагат. Остават ни още осем точки до титлата“, коментира Индзаги пред Скай Италия.

Удинезе остава 15-и в класирането само на две точки над зоната на изпадащите, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора