Испания срещу Франция в първия полуфинал днес

Испания и Франция ще определят първия финалист на европейското първенство по футбол. Двата отбора се изправят един срещу друг тази вечер от 22 часа на стадиона в Мюнхен в полуфинален двубой.

Мачът ще бъде предаван пряко по „Нова“ и „Диема Спорт 3“.

С уверена игра и хубав футбол трикратният европейски шампион (1964, 2008, 2012) Испания се класира на полуфиналите в турнира. Тимът постигна три победи в група В, като разгроми Хърватия с 3:0, след това надви Италия и Албания с по 1:0.

В осминафиналите испанците отстраниха Грузия след 4:1 преди да дойде драматичния четвъртфинал с домакина Германия. След 1:1 в редовното време, Микел Мерино вкара победен гол в 119-ата минута, за да прати Испания на пети полуфинал.

Франция, който преследва първа европейска титла от 24 години, имаше по-труден път. Тимът завърши втори в група С след победа 1:0 над Австрия и две равенства (0:0 с Дания и 1:1 с Полша). В осминафиналите Франция елиминира Белгия след автогол, а в четвъртфиналите трябваше да премине през драма с дузпи срещу Португалия.

Проблеми и различни казуси трябва да решават треньорите на Франция и Испания преди полуфинала между двата отбора на европейското първенство. Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте не може да разчита на двама наказани защитници – Даниел Карвахал и Робин Льо Норман.

Контузен пък е Педри, който няма да играе повече на Евро 2024.

В лагера на Франция няма контузени или наказани, но треньорът Дидие Дешан трябва да прази избор. Адриен Рабио се завръща след наказание, а най-вероятно един от основните играчи Антоан Гризман ще остане на резервната скамейка.

Четете още

Избор на редактора