И Европол ще помага за разследването на атентата срещу Гешев

„Водим разговори с „Европол“ за подпомагане на нашето разследване. Такива разговори водим и с други европейски и не само европейски партньорски служби, с които можем да работим заедно по установяване на взрива, сила на детонацията, произход на взривното вещество.“

Това каза за БТА заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов по повод разследването на взрива, който избухна на 1 май до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци.

При инцидента, който се случи на 1 май, няма пострадали. Прокуратурата започна разследване за престъпление по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм.

БТА припомня, че вчера заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров заяви, че се работи по абсолютни всички версии – кои са физическите извършители и кои са лицата, евентуални посредници, поръчители, помагачи, които евентуално са дали някаква информация за маршрута и движението на главния прокурор и т.н.

Той добави, че към момента МВР не е предало информация за лице, за което има съмнения за съпричастност към инцидента. Тодоров също така коментира, че към момента няма нито една готова експертиза, както и че процесът на разследване ще е дълъг.

Четете още

Избор на редактора