Кабинетът разчисти и „Булгаргаз“, назначи човек на Радев начело

Министерството на енергетиката предложи нов Борд на директорите на „Булгаргаз“ начело с Деница Златева. Това съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници. По-късно новината бе потвърдена и от говорителя на правителството Антон Кутев, който каза, че промяна в управлението на държавното газово дружество ще има.

Съветът на директорите на „Булгаргаз“ на заседание днес е оттеглил правомощията на настоящия си изпълнителен директор Людмил Йоцов и е избрал за изпълнителен директор Деница Златева. Възложено ѝ е да предприеме необходимите действия за вписване на новите обстоятелства в Търговския регистър.
Досега Златева е била член на Съвета на директорите. Тя е бивш вицепремиер в служебния кабинет, назначен от Румен Радев през 2017 година. Била е депутатат от „Коалиция за България“ в 42-ото НС и служебен вицепремиер в кабинета на Огнян Герджиков.

Освободени са досегашният изпълнителен директор на Людмил Йоцов и членовете на борда Антон Адамов, Анжела Славова и Стефан Войнов. Иван Топчийски запазва поста си. Като нови членове в борда влизат Димитър Спасов, Татяна Петрова-Бояджиева и Веселин Синабов.

Чистката в мениджмънта на стратегическото предприятие може да бъде определена като скандална, тъй като новоназначените в борда са хора без опит в газовата енергетника (с едно изключение). Излежда, че на новите директори няма да им се налага да взимат решения  – ще им ги спускат, коментира „Сега“.

Четете още

Избор на редактора