Кадиров зад Путин, готов да тръгне срещу бунтовниците

Чеченският лидер Рамзан Кадиров зави, че ако се наложи, силите му са готови да помогнат за потушаването на бунта, обявен от ръководителя на руската частна наемническа компания „Вагнер“, предаде Ройтерс.

Кадиров определи действията на Евгений Пригожин като „удар с нож в гърба“ и призова руските военнослужещи да не се поддават на никакви „провокации“.

Руските окупационни власти в украинските региони, за чието анексиране претендира Москва, изразиха днес подкрепа за руския президент Владимир Путин, който е изправен пред въоръжен метеж от страна на паравоенната групировка „Вагнер“, предаде Франс прес.

Назначените от Москва власти в източните украински Донецка и Луганска област, както и в Запорожка и Херсонска област, заявиха в отделни комюникета, публикувани в Телеграм, че съответните им региони са „с президента!“.

Федералната служба за сигурност на Русия призова бойците на „Вагнер“ да задържат своя лидер. Влиятелният руски генерал Сергей Совровикин призова бойците на групата да се откажат от бунта си.

Министерството на отбраната на Русия прикани бойците на „Вагнер“ да не се оставят да бъдат въвлечени с измама в престъпната авантюра на Пригожин и да се свържат с представители на руските правоохранителни органи или структури, като ще им бъде оказано съдействие и ще бъде гарантирана сигурността им. Ведомството поясни, че някои от тези бойци вече са го направили.

Четете още

Избор на редактора