Карл Люис и Стоичков запалиха Факела на мира

Точно в 19 ч. най-добрият спортист на XX век Карл Люис и носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков, придружени от кмета на община Пазарджик Тодор Попов, запалиха Факела на мира в Градината на света в парк-остров „Свобода“ в града.

Карл Люис пристигна в България по покана на Асоциация “Докосни дъгата“, организацията “Пробег на мира“, Сдружение “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ и Община Пазарджик. Часове преди това със специален танц пазарджишките момичета и световни шампионки от Мажоретен клуб „Мистерия“ посрещнаха деветкратния олимпийски шампион Карл Люис на аерогара София. Той кацна на софийското летище, след като един от полетите му имаше забавяне с часове и не успя да пристигне навреме за вчерашния форум „Достойни за България“.

Утре в 11.00 ч. ще бъде награждаването на почетния факлоносец на мира на Международната атлетическа щафета „Пробег на мира“, а от 15.00 ч. двамата велики спортисти ще раздават автографи. В Регионалния исторически музей в града ще бъде представена изложба „ Личности и събития в българския спорт“, на която деветкратният олимпийски шампион и 8 пъти световен шампион ще дари свой трофей.

Четете още

Избор на редактора