Като за последно – „Балкански поток“ оставен на ДАНС

Последните си часове като премиер Кирил Петков е използвал, за да нареди да бъдат сезирани незабавно МВР, ДАНС и екологичното министерство за сериозни нарушения при строежа на газопровода „Балкански поток“, стана ясно от съобщение на пресслужбата на Министерския съвет.

Петков възложи преди два месеца на 2 работни групи да извършат задълбочени проверки на ролята на институциите в процедурите, свъзрани с проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на т. нар. „Балкански „, но популярен като „Турски поток“. Проверени са обществените поръчки, проведени от „Булгартрансгаз“ по проектирането и изграждането на газопровода, както и на изпълнението на сключените договори за обществени поръчки.

От МС съобщават, че проверката е установила куп нарушения – при обществените поръчки, при финансирането на дейности, на екологичното и трудовото законодателство и т. н. И двете междуведомствени работни групи дават единодушно мнение, че обобщеният им доклад с приложенията към него да бъде изпратени по компетентност в Държавна агенция „Национална сигурност“, което Кирил Петков е разпоредил да бъде направено вчера, когато бе и последния му пълен работен ден като министър-председател.

Четете още

Избор на редактора