Кевин Спейси олекна с $31 милиона заради сексуален тормоз над мъже

Филмовата и театрална звезда Кевин Спейси ще трябва да плати 31 млн. долара на продуцентската компания, която го уволни от „Къща от карти“ след обвиненията за сексуален тормоз над мъже, постанови съдия в Лос Анджелис, отхвърляйки жалбата му на арбитража.

Решението е последен удар за 63-годишния Спейси – един от най-талантливите актьори на своето поколение, който съсипа бъдещето си с недомислени и неприкрити закачки с момчета. Актьорът изгря с убийствена роля в „Обичайните заподозрени“ (за която получи „Оскар“ за поддържаща роля), продължи със също такава в „Седем“ и окончателно изби рибата в „Американски прелести“ (с която роля отнесе „Оскар“ за главна роля).

Днес, удавена от новата вълна на политкоректност #MeToo (надигнала се след сексуалните похождения на продуцента Харви Уайнстийн), кариерата на Кевин Спейси е на дъното, затисната и от втори процес – в британски съд, за сексуално посегателство срещу трима мъже.

MRC – продуцентската компания, създала популярния сериал „Къща от карти“ за Netflix, поиска обезщетението, след като отстрани звездата от главната роля – ход, който ги принуди да пренаписват и преправят 6-ия сезон.

Още през 2020 г. съдът нареди на Спейси да компенсира компанията за загубите и разходите, свързани с промяната. Адвокатите му обжалваха, но съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана потвърди присъдата от 29,5 млн. долара обезщетение за вреди, плюс останалата част за разходи и такси.

Решението в Лос Анджелис дойде по-малко от месец, след като двукратният носител на „Оскар“ пледира невинен в лондонския съд Олд Бейли по 4 обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже – случаи отпреди почти 20 години.

Адвокатът на Спейси Патрик Гибс заяви пред съда, че клиентът му „категорично отрича да е извършил каквото и да е престъпление по този случай“. Сега актьорът чака решението на лондонските магистрати.

Четете още

Избор на редактора