Нинова: Мандалото хлопна за Слави

„Мандалото хлопна за „Има такъв народ“. Ние водим преговори, а не психотерапия на нечие его“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването на Би Ти Ви „120 минути“.

Гледах Корнелия Нинова. Моят извод от нейното интервю е следният: “Комунист власт и мандат на пуска, отвърна Слави Трифонов във фейсбук.

Министър-председателят в оставка Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, както и съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов се събраха в 19 ч. в Министерски съвет. Те умуваха какво да праят с третия мандат.

Преди срещата Петков също сподели позицията на Нинова: Понеже не вярвахме, че от ИТН са се събудили с катарзис, поставихме много ясно условие – да бъде избран Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ още по време на преговорите и тогава ще имаме правителство. Едни хора си правят куклен театър, измислят си тези за оправдание. За нас повече не са възможни преговори за кабинет заедно с ИТН.

Срещата бе запланувана още преди от преговорите за съставяне на кабинет да се оттегли „Има такъв народ“. На нея трябваше лидерите на трите формации да доуточнят каква да е евентуалната управленска програма, по която работеха в първия кръг от разговори.

Малко след 21 часа коалиционният съвет на лидерите на „Продължаваме Промяната“, БСП и „Демократична България“ приключи, но никой от партньорите не пожела да говори пред медиите и да обясни какво са решили на срещата.

Утре левицата събира Изпълнителното бюро, за да упълномощи лидера си как да завърши процедурата по връчения й мандат.

От това ще зависи и докога ще продължи работа Народното събрание.

Четете още

Избор на редактора