Кой научи Хари Кейн да бие дузпите над вратата? (видео)

Английският нападател Хари Кейн пропусна важна дузпа в четвъртфиналния мач от Световното първенство срещу Франция с резултат 1:2. Първо 29-годишният нападател се доближи до 11-те метра в 54-ата минута – и всичко завърши успешно за него. Но в 84-ата минута Кейн отново  трябваше да бие дузпа – и той стреля доста над вратата на своя съотборник Уго Лорис.

Провалът на Кейн бързо се превърна в повод за шеги сред френските фенове, а английските си припомниха видео на футболиста от 2018 г.

Като част от рекламна кампания преди четири години Кейн участва във видео с легендарния английски ръгбист Джони Уилкинсън. В него световният шампион по ръгби от 2003 г. казва на футболиста как да удря топката, за да „спечели златото“. В пародията Кейн стреля точно от  дузпа в долния ъгъл на вратата, след което Уилкинсън му казва: „Не, направи грешка. Нека ти покажа как.“ И играчът на ръгби изстрелва топката доста над гредата, за което според правилата на ръгбито се присъждат три точки.

„Улучихте една миля над портата“, отговаря изненадано Кейн.

„Да, но така спечелих Световната купа с Англия“, каза Уилкинсън.

След това футболистът повтори силния удар на ръгбиста и прати топката високо над вратата, за което си спечели похвали от него.

В резултат на това френските фенове в социалните мрежи се шегуват и благодарят на Уилкинсън, че е научил Кейн да удря над вратата.

Четете още

Избор на редактора