Десподов изработи дузпа за победа на ПАОК

Българският национал Кирил Десподов спечели дузпа за своя тим ПАОК (Солун), от която дойде и победата на тима с 1:0 над НФК Волос в първа осминафинална среща за Купата на Гърция.

В добавеното време на първата част Десподов получи подаване от Янис Константелиас, тръгна на скорост и влезе в наказателното поле, където беше подкосен от защитника на гостите Кицос. Австрийският полузащитник се нагърби с изпълнението и прати топката в мрежата.

Футболистите на ПАОК искаха да постигнат резултат, който да улесни живота им и да даде спокойствие преди реванша на 10-и януари, но това не се случи. Малкото хора на стадион „Тумба“ в студено за Средиземноморието време видяха игра, която беше далече от желаните стандарти за тима.

Гостите от Волос се показаха като истински бойци и не позволиха по никакъв начин на ПАОК да се успокои, още повече, че два техни гола бяха отменени. И докато за първото попадение беше ясно, че е нередовно, то за второто съдийско решение с помощта на ВАР останаха сериозни съмнения. Първото попадение беше в 8-ата минута, когато Енгин от гостите беше в засада при отбелязването.

Българското крило остана на терена до 59-ата минута, когато беше заменен от бразилеца Тайсон. Старши треньорът на ПАОК Разван Луческу и днес продължи с ротациите в състава, като заедно с Десподов извади Оздоев и Самата, а след края на срещата заяви, че вече мисли и за последния европейски мач в Лигата на Конференциите срещу ХИК (Хелзинки).

Четете още

Избор на редактора