Конго: Войници убиха избягал слон, изядоха го

Слон, избягал от парк в Демократична република Конго, е бил убит и изяден, предаде АФП, като цитира представители на местна природозащитна служба.

Животното е избягало от Национален парк Вирунга в размирната източна провинция Северно Киву, след което е било убито от въоръжени бойци.

От Конгоанския институт за опазване на природата казаха, че са научили „с тревога за убийството в понеделник сутринта на слон от парка Вирунга“ от въоръжени лица, които все още не са установени.

Две животни са избягали от парка няколко часа по-рано, съобщиха служителите. Според тях част от електрическата ограда около съоръжението е била повредена от „група младежи“.

От Института за опазване на природата призоват съдебните органи да проведат разследване, а обществеността – да се „разграничи от бракониерските прояви“.

Източник твърди, че местните хора са си разделили месото от убитото животно.

Паркът Вирунга е най-старият природен резерват в Африка, създаден през 1925 г. Той е известен с дивата природа, великолепните пейзажи, но също така и че в продължение на почти 30 години е служил като база на множество въоръжени групировки.

Четете още

Избор на редактора