Костадинов : Не признаваме това правителство

„Възраждане“ не признаваме това правителство от първия ден, в който беше съставено. Това каза на брифинг пред журналисти в Монтана лидерът на партията Костадин Костадинов.

Днес премиерът Николай Денков даде брифинг в Министерския съвет, в който определи като „неприемливо“ поведението на „Възраждане“ от последните дни. През последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресия от страна на партия „Възраждане“, включително и с публични постове от лидера ѝ, както и призиви за използване на насилие, което се прояви по улиците, заяви Денков.

В отговор Костадинов каза, че партията му няма да се поддаде на провокации. Той припомни, че „Възраждане“ са подали сигнал в прокуратурата срещу лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) заради данните, че „те са осъществили престъпление „държавна измяна“, съгласувайки назначение на висши държавни позиции, включително и на ръководителите на тайните служби, с чужди посолства“. Костадинов добави, че до момента няма сведения какво се случва с този сигнал и дали е образувана проверка по него.

Според лидера на „Възраждане“ българското правителство е обявило война на една българска политическа партия.

„Според българския министър-председател Денков „Възраждане“ е единствената опозиция в нашата страна. На практика той легитимира нашата политическа организация като единствената, която се противопоставя на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна, България да бъде превърната в територия, от която се разгръщат военни действия срещу Русия и България да бъде деградирана до такава степен, че скоро ние българите да нямаме участие във вземането на политически решения за нашето собствено бъдеще“, заяви Костадин Костадинов.

В интервю за ТАСС по-рано днес лидерът на „Възраждане“ подчерта, че неговата организация не извършва противозаконни дейности, като посочи, че новото правителство действа против интересите на страната.

„В момента в нашата страна партия „Възраждане“ постепенно се превръща в първа политическа сила. Българското правителство, което представлява интересите не на българския народ, а на американското посолство, е обезпокоено от този факт и затова започна да говори за безпрецедентни мерки, с които да закрие нашата партия. Това, което сега наблюдаваме в България, доста наподобява на действията на САЩ в Украйна преди десет години – тогава те буквално взривиха държавата. Предполагам, че американското посолство и българското правителство искат да направят от България втора Украйна. Ние се стараем да не допуснем това“, каза Костадинов за ТАСС, като отбеляза, че неговата партия не признава новото правителство за легитимно.

ТАСС добавя, че Костадинов смята за нужно да се проведе разследване на членове на Министерския съвет по подозрение в държавна измяна.

Четете още

Избор на редактора