Денков скочи на „Възраждане“ за призивите за насилие

През последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресия от страна на партия „Възраждане“, включително и с публични постове от лидера ѝ, както и призиви за използване на насилие, което се прояви по улиците. Това заяви министър-председателят Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.  По думите на Денков това поведение е неприемливо.

„През последните месеци се активизират все повече призивите за насилие, включително насилие спрямо политическите фигури и лица в Народното събрание“, посочи Денков. Той подчерта, че депутатите от тази формация са използвали „нелегитимна забрана“ спрямо други народни представители да говорят от трибуната на парламента.

„Големите проблеми започват с малки акции от този тип“, подчерта Денков.

Денков поиска и президентът Румен Радев да вземе отношение по ескалиращите заплахи от лидера на партията Костадин Костадинов, а разследващите органи да го проверят за незаконна дейност.

В изказването си Денков цитира част от реч на философа проф. Георги Фотев пред конференция за българския национален интерес в променящата се геополитическа среда и европейската перспектива на Западните Балкани.

„В българския парламент вилнее неофашистка партия – тя шества и в националните медии. Обявена е война на европейските ценности, каквито са и фундаменталните български национални ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите“, казва в тази реч, цитирана в „Булевард България“ проф.Фотев.

Четете още

Избор на редактора