Костадинов пак предсказва нови избори

Правителството и парламента фалираха идейно и като компетенции. Единственото решение е разпускане на парламента, оставка на правителството и нови избори. До края на месеца правителството приключва. Това заяви Костадин Костадинов пред Nova News. Лидерът на „Възраждане“ обича да се упражнява по темата като от няколко месеца прави прогнози за края на кабинета „Петков“. Според Костадинов обаче този парламент бил изчерпан, защото дори и да си купят още депутати, управляващите щели да бъдат зависими от тях.

„Погнусен съм от настоящата политическа ситуация. Виждаме дъно на дъната. И друг път е имало покупко-продажба на депутати, но тази коалиция започна с големи обещания, искаше да наложи нов морал. Новият ГЕРБ смени стария. Ние нищо не обещаваме, а показваме“, посочи лидерът на партия „Взраждане“.

Костадинов каза още, че „Възраждане“ няма да подкрепи актуализацията на бюджет, който задълбочава задлъжнялостта на България. „Ако паднат допълнителните 2 млрд. дълг, ще подкрепим бюджета. Няма да го направят, защото не им излизат сметките. Властта не е лоялна на обществото, а на американското посолство“, коментира още Костадинов.

Той е категоричен, че партията му ще спечели изборите и така щяла да се излекува цялата политическа система. Веднага след това „Възраждане“ обаче щяла да изтегли плана за влизане в Еврозоната.

Четете още

Избор на редактора